Study Nook

Project: Mosman House

Client: The Homeowner


The Brief

Inject personality and colour into a simple study nook built into a corridor space. The design was to provide an appropriate backdrop for an impressive and eclectic selection of artworks while managing the high sun exposure through the side windows.
 

This high-end space only needed a restrained and light touch. Key to this space was providing a canvas for an ever-changing collection of artworks without constraint.

Its often hard to resist the temptation to fill a wall with floating shelves and provide more and more storage, but in this instance less was definitely more, allowing the strong colour to 'fill' the visual space.

Consistent use of the same materials in all elements of this fitout gave a clean and well-thought out result. Fun handles tied the joinery back to the sculptural works of modern art surround the joinery.

The elements are highly flexible for frequent arrangements of the belongings and the drawer units under the desk are intentionally free-standing allowing them to be relocated in the room or both pushed to one end. The desk is entirely floating off the back and side walls of the room.

Using Fenix NTM ultra-matt laminate (in colour Blu Fes) was an easy choice for this space. Flooded by the strong Australian sun through the side windows, the material needed to keep its colour and be UV stable.

Join the Anti-ordinary Tribe

Commission our team to create a bespoke joinery solution for your space that encapsulates your personality.