Custom Riley Drawer Units

Project: Greenbox Architecture Sydney CBD Office

Client: Greenbox Architecture


The Brief

Greenbox Architecture approach So Watt after seeing the Clarke Jnr Media Unit at Sydney Indesign festival. Greenbox had already begun design work on their new CBD office space and were looking for a custom solution for storage. Given new styles of working which required less paper documents, they wanted to play with the idea of the personal pedestal.
 
Taking the key design features of the Clarke Jnr Media Unit, we worked closely with the team at Greenbox to create substantial storage units with maximum internal space to sit comfortable at the ends of each workstation cluster.

The devil is in the detail, and in this case, the detail was in the deep storage drawers. Flat patterns were laser cut from steel, then folded and assembled with an air-powered rivet gun, making for no messy weld joints! The huge drawers finished up pleasantly lightweight and were installed on full extension runners to allow maximum accessibility and storage capability. The cabinet was made on our CNC machine from high grade Birch Plywood, and finished with Osmo wood waxes. This particular wax provides durability, and a natural textured feel - a more thoughtful approach to the usual corporate laminates.

 

The best thing about this project was the ease in which the design was discussed and approved. Our teams sat together with a pile of material swatches, and within one brainstorming session we had arrived at a solution.

At the end of the day, we’re all designers who love to create and we feel that it’s important to make the process enjoyable in order to achieve the best possible outcome.

The finished photos of the piece in the new Greenbox office are photographed by Danial Nash of Greenbox Architecture.

Transparency in our manufacturing abilities and collaboration between our designers were key to the success of this project.

Join the Anti-ordinary Tribe

Commission our team to create a bespoke joinery solution for your space that encapsulates your personality.